Kategorie, grupy, produkty

Pierogi serowo-truskawkowe

Pierogi serowo-truskawkowe

Pierogi serowo- truskawkowe to połączenie finezyjnie lekkiego ciasta z intrygująco aromatycznym nadzieniem. Puszysty ser i słodkie, dojrzewające w pełnym słońcu truskawki otulone aksamitnym i subtelnym ciastem tworzą idealny smakowy duet. Poznaj sekret niebiańsko lekkiej przyjemności…

Mąka pszenna, woda, ser twarogowy (23%), truskawki (9%), cukier, płatki ziemniaczane, skrobie modyfikowane, olej roślinny, jaja w proszku, sól, barwnik E 160a (ii).

Zawartość farszu: 38%

Produkt może zawierać śladowe ilości soi i selera.

1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
2. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
3. Gotową potrawę można polać śmietaną, jogurtem i posypać cukrem.
  • Opis produktu

    Pierogi serowo- truskawkowe to połączenie finezyjnie lekkiego ciasta z intrygująco aromatycznym nadzieniem. Puszysty ser i słodkie, dojrzewające w pełnym słońcu truskawki otulone aksamitnym i subtelnym ciastem tworzą idealny smakowy duet. Poznaj sekret niebiańsko lekkiej przyjemności…

  • Skład

    Mąka pszenna, woda, ser twarogowy (23%), truskawki (9%), cukier, płatki ziemniaczane, skrobie modyfikowane, olej roślinny, jaja w proszku, sól, barwnik E 160a (ii).

    Zawartość farszu: 38%

    Produkt może zawierać śladowe ilości soi i selera.

  • Sposób przygotowania
    1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
    2. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
    3. Gotową potrawę można polać śmietaną, jogurtem i posypać cukrem.
  • Wartości odżywcze i GDA
    Wartość odżywcza w 100g w porcji 225 g
    Wartość energetyczna 831 kJ / 199 kcal 1870 kJ / 448 kcal
    Białko 8,4 g 18,9 g
    Węglowodany 35,5 g 79,9 g
    w tym cukry 4,7 g 10,6 g
    Tłuszcz 2,0 g 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,8 g
    Błonnik 1,2 g 2,7 g
    Sód 0,1 g 0,2 g

    Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zaleznie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

    Porcja 225 g dostarcza
    • kcal 448 22 %
    • Cukry 10,6 g 12 %
    • Tłuszcz 4,5 g 7 %
    • kwasy tł. nasycone 1,8 g 9 %
    • Sód 0,2 g 8 %

    % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej

Wartości odżywcze i GDA help
Wartość odżywcza w 100g w porcji 225 g
Wartość energetyczna 831 kJ / 199 kcal 1870 kJ / 448 kcal
Białko 8,4 g 18,9 g
Węglowodany 35,5 g 79,9 g
w tym cukry 4,7 g 10,6 g
Tłuszcz 2,0 g 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,8 g
Błonnik 1,2 g 2,7 g
Sód 0,1 g 0,2 g

Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zaleznie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

Porcja 225 g dostarcza
  • kcal 448 22 %
  • Cukry 10,6 g 12 %
  • Tłuszcz 4,5 g 7 %
  • kwasy tł. nasycone 1,8 g 9 %
  • Sód 0,2 g 8 %

% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej