Udka marynowane w balsamico z brokułami i szynką serrano

Składniki
6 szt. udek z kurczaka 
400 g brokułów
150 g groszku cukrowego
600 g cząstek ziemniaczanych 
½ papryki świeżej pokrojonej w kostkę
1 główka czosnku pokrojonego w plasterki 
100 g szynki serrano
2 cebule czerwone pokrojone w piórka 
Sól, pieprz, oliwa z oliwek
Marynata:
3 ząbki czosnku 
200 ml oliwy z oliwek
100 ml soku pomarańczowego 
20 g miodu
20 ml octu balsamicznego
mięta świeża, sól, pieprz, drobno pokrojone chili
Sposób przygotowania:

Przygotować marynatę z podanych składników i zamarynować udka, następnie upiec w piekarniku lub na grillu. Zblanszować brokuły i groszek, następnie zahartować w wodzie z lodem. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać czosnek, paprykę oraz cebulę, podsmażać ok. 1 min. na dużym ogniu, następnie dodać brokuły, groszek, szynkę pokrojoną w paski, chwilę podsmażać. Całość doprawić solą i pieprzem. Podawać z upieczonymi udkami i np. ćwiartkami ziemniaczanymi.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.