Filet z dorsza w szynce dojrzewającej z sałatką

Składniki
500 g fileta z dorsza 
100 g szynki dojrzewającej
1 sałata rzymska
250 g fasoli szparagowej zielonej
100 g dyni marynowanej
1 cukinia
½ główki czosnku
oliwa z oliwek
Filety z 3 pomidorów
mięta, bazylia, pietruszka, sól, pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania:

Świeże zioła zmiksować z dodatkiem oliwy i świeżego pieprzu. Plastry szynki rozłożyć na desce, posmarować przygotowaną pastą ze świeżych ziół, następnie ułożyć rybę i zawinąć. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Cukinię pokroić w cienkie podłużne plastry. Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i chwilę zeszklić, następnie włożyć plastry cukinii, fasolkę, dynię marynowaną oraz pomidory. Całość chwilę przesmażyć na silnym ogniu, następnie dodać liście sałaty i jeszcze chwilę przesmażać. Doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Filety z ryby usmażyć na osobnej patelni, podawać z przygotowaną sałatką.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.