Filet z sandacza z sosem kaparowym i zapiekanymi warzywami

Składniki
800 g fileta z sandacza
1 kg „Królewskiego bukietu warzyw” 
500 ml śmietany 30%
4 jajka 
1 słoiczek kaparów w zalewie 
1 łyżka masła 
1 łyżka mąki
200 ml bulionu warzywnego
Sól, pieprz, sok z cytryny
Sposób przygotowania:

Filety z sandacza oczyścić i przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce. Jajka roztrzepać, dodać 400 ml śmietany, doprawić do smaku. Warzywa zblanszować we wrzątku, rozłożyć do foremki do muffinek, zalać przygotowaną zawiesiną z jajek i śmietany, następnie włożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piec ok. 30 minut. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i chwilę podsmażać, następnie ciągle mieszając dodać bulion i zagotować. Dodać pozostałe 100 ml śmietany oraz kapary, gotować jeszcze całość ok. 3 min. Filety z sandacza usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku, polać przygotowanym sosem i podawać z zapieczonymi warzywami.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.