Filet z łososia zapiekany w pergaminie z sałatką z fasolki szparagowej i pomidorów

Składniki
500 g fileta z łososia
marynata do ryb
3 świeże pomidory
150 g fasolki szparagowej zielonej
50 g kaparów
50 g kostki schłodzonego masła
4 ząbki czosnku
świeże zioła
pergamin
Sposób przygotowania:

Filet z łososia podzielić na porcje i zamarynować w marynacie do ryb. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i zahartować . Pomidory obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych, następnie pokroić w kostkę. Na rozłożonym pergaminie ułożyć filet z łososia, następnie na łososiu fasolkę, pomidory, kapary, czosnek, masło i świeże zioła. Całość zawinąć szczelnie i piec w piekarniku przez ok. 15 min., w temp. ok. 170-180°C.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.