Grillowane krewetki z sałatką z kalafiora

Składniki
1 kg krewetek surowych 16/20
15 g sosu sałatkowego ogrodowego 
500 g kalafiora 
1 papryka czerwona świeża (kostka)
2 ogórki świeże (kostka)
200 ml oliwy z oliwek
100 ml soku z pomarańczy
pęczek natki pietruszki
Marynata:
20 g sosu sałatkowego ogrodowego
200 ml oliwy z oliwek
50 ml octu balsamicznego
1 główka czosnku
100 ml soku z pomarańczy
1 łyżka miodu i chilli
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować marynatę. Oczyszczone krewetki włożyć do marynaty i pozostawić na ok.1,5 godz. w chłodnym miejscu. Kalafiora zblanszować ok. 1 min. we wrzątku lub w piecu konwekcyjnym, zahartować w zimnej wodzie, następnie podzielić na małe różyczki. Połączyć z papryką, ogórkiem i natką pietruszki. Połączyć oliwę, sok oraz sos sałatkowy ogrodowy i tak przygotowanym sosem polać kalafiora, następnie schłodzić. Zamarynowane krewetki nabić po ok. 3 szt. na namoczone patyczki do szaszłyków i piec na grillu. Podawać z przygotowaną sałatką z kalafiora.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.