Grillowany łosoś z salsą z ananasa

Składniki
1 kg fileta z łososia
1 ananas
½ papryki czerwonej (kostka)
½ papryki zielonej (kostka)
1 cebula dymka
20 g sosu sałatkowego Iglotex Professional
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
200 ml oliwy z oliwek
1 szklanka soku z cytryny
świeże zioła (bazylia, kolendra, mięta)
mix sałat (wg upodobań)
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Oczyszczony filet z łososia, pokroić na żądane porcje i zamarynować w sosie sałatkowym. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1,5 godz. Ananasa pokroić w plastry, następnie upiec na grillu, pokroić w kostkę, połączyć z papryką i cebulą, doprawić do smaku. Zioła włożyć do wysokiego naczynia, dodać oliwę i ucierać blenderem, następnie doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatę połączoną z grillowanymi pomidorkami. Filet z łososia upiec na grillu, podawać na salsie z ananasa oraz z sałatką.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.